Posted in Tapas og tapasrestauranter

Vin til tapas

Vin til tapas Posted on 19th mars 2020Leave a comment

Det er mange ting du skal tenke på når du velger vin til tapasen. Den største utfordringen er selvfølgelig at et godt og rikholdig tapasbord inneholder mange forskjellige typer mat og et rikt utvalg av smaker. Dermed kan det være krevende å finne en vin som passer til alt.

Velg en som passer for deg

Det viktigste er derfor i grunnen å ta noe du selv liker. Dersom du for eksempel foretrekker hvitvin, er det ingen grunn til å ta en rødvin bare fordi du tror det blir bedre til tapasen.

Et alternativ til både hvitvin og rødvin for deg som vil være ekstra «autentisk», er å satse på en tørr sherry. I Spania er det en helt vanlig drikke til tapas og småmat. Den passer godt til mat som er ekstra modnet, lagret og marinert. En manzanilla kan være et godt valg. Flere tips om alternativer finner du hos Vinmonopolet, som jo også er der du kjøper denne typen varer.

Dersom du satser på en mer tradisjonell løsning med vin, bør du satse på en litt fruktig hvitvin (for eksempel riesling) eller en tilsvarende fruktig rødvin med lite tannin (gjerne tempranillo).

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *