Posted in Tapas og tapasrestauranter

Restauranter med norsk mat

Restauranter med norsk mat Posted on 15th mars 2020Leave a comment

Restauranter og norsk mat er egentlig to ord som vi ikke så ofte tenker på som en god kombinasjon. Men lyse ideer og innovasjon har gjort at norsk mat er noe alle vil ha en smak av. For det er ikke lenger kjøttkaker og fårikål som er de eneste rettene vi kan skryte av når det gjelder norsk klasse-mat av høy kvalitet. Hvordan har det blitt sånn og hva har skjedd med det norske kjøkkenet? Og hvor kan man nyte deilige norske delikatesser i disse dager?

[IMAGE=dcIYBSfHtXKS.jpg]

Utvikling og innovasjon

[IMAGE=cR0Hlkfs2QVH.jpg]

Det er nok ikke til å skjule at norsk eksport har blitt nødt til å tenke nytt når det gjelder inntekter fra andre land. Oljen tar snart slutt og fordringene står i taket. Det trengs nye veier og sykehus nesten i hver eneste by.

Dessuten har Internett gjort til at flere kan leve ut drømmene sine, og for eksempel begynne å yste fantastisk ost fra egne geiter og nyetablert ysteri. Andre velger å bruke centum for å finne en raskere løsning.

Norsk mat i utvikling

Moderne norsk mat har fått stor påvirkning fra utlandet. Vi har begynt å tro på oss selv og folk har begynt å leve ut drømmene sine. Selvfølgelig er vår mugne ost like god om ikke bedre enn den kjente roqueforten. Og selvfølgelig fins det ikke bare torsk og hyse i havet. Vi utvikler, utforsker, sammenligner og ikke minst viser oss å være verdens beste kokker år etter år.

Man plukker tang i fjæra, vi prøver ut nye fiskesorter på menyen, vi kombinerer norsk mat med de beste kjøkkenene i verden, men det er enda en faktor som gjør at norsk mat trender. Vakker natur og spektakulære opplevelser.

Restauranter med norsk mat

Men man skulle ikke tro det var sant, fordi på de fleste gatehjørner finner man en såkalt kebab-sjappe med tyrkiske innehavere. Dette er vel og bra, både for en sulten kropp og integrering. Men vi sier noe med vår gjenskapte interesse for høykvalitets mat. Vi skaper vår egen identitet. Vi vil gjerne anses som kule, innovative og smarte.

Det typiske er at de hotteste restaurantene ligger på spektakulære steder. Slik som restauranten i det undersjøiske hotellet med navn Under. Eller på toppen av et fjell langt mot nord. Gjerne med nordlyset som spiller over nattehimmelen. Eller ute på en kassert oljeplattform. Breiflabb, trøffel-lignende tare, oster som smelter på grillede spyd og norsk mat i verdensklasse. Hvorfor er det slik? Jo, nordmenn elsker å være best.

Konklusjon

Norge er i vinden som aldri før. Ikke bare er det på grunn av det fantastiske norske kjøkkenet, men også på grunn av en rekke andre ting. Lav kronekurs, mer reklame for norske reisemål, engasjement og en god porsjon humor, gjør at norsk mat er noe alle bør oppleve.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *