Posted in Tapas og tapasrestauranter

Starte sin egen restaurant

Starte sin egen restaurant Posted on 12th mars 2020Leave a comment

I denne artikkelen skal vi snakke om hva vi kan gjøre for å starte vår egen restaurant. La oss begynne med å se på hva vi trenger å huske på.

[IMAGE=fxZHWQc49Mzt.jpeg]

Nødvendigheter

[IMAGE=fmb952cd5821.jpeg]

Det første vi skal huske på er at det faktisk koster en god del penger å åpne sin egen restaurant. Det er også viktig at vi får alle tillatelser fra staten for å drive bedriften vår. Vi må da blant annet søke å få serveringsbevilling, og sørge for at denne blir godkjent. Du må også ha egenkapital og finansieringen som er nødvendig for å overleve i minst fem år fremover. Husk at de fleste bedrifter går konkurs innen denne tiden, så vær forsiktig og ta det rolig. Ikke voks for fort.

Hva kan du gjøre?

For det første så må du huske på at kunden er kilden til din fremtidige inntekt. Det kan godt hende at du har et ekstremt nøyaktig bilde av hvordan restauranten din kommer til å se ut, men dette må være noe som kunden også liker! Du kan selvfølgelig legge pengene dine inn i en nisje, men da må du være sikker på at du har nok kunder til å produsere en solid kontantstrøm. Det viktigste er å gi kundene det de vil ha.

Det du kan gjøre er å sjekke rundt i andre restauranter, og se hva som er populært. Se hvordan de andre restaurantene gjør det med sine matretter og hvor mange kunder de får. Etter dette kan du begynne å se etter lokaler hvor du tror at det kan komme mange mennesker på besøk. Husk også å gjøre ditt beste for å skaffe gode antrekk til servitørene og kokkene dine. Det vanligste for servitører er et svart antrekk og svarte Rieker sko kan også være med på å gi dem en spesiell type stil.

Du må også skaffe deg gode kokker som kan lage den type mat du vil ha. Du kan studere menyen til konkurrentene dine og se å hvor mye ting koster, og prøve å regne hvor mye de tjener på gjennomsnittet hver måned. Det er lurt å aldri betale mer enn 15% av det du tjener til husleie. Derfor er det viktig at du ser deg rundt på hvor mye andre restauranter tjener sånn cirka hver måned. Når du vet det så vet du sånn cirka hvor mye du kanskje kan ha råd til å betale for husleie hver måned.

Du må også betale lønn til arbeiderne dine, og for alle råvarene som du bruker til å lage maten som du serverer til kundene dine. Det er viktig at du ikke betaler mer enn 30% av pengene du tjener til de ansatte. Dette er tall som kan hjelpe deg, men du må sette opp et budsjett på dette selv også.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *