Posted in Tapas og tapasrestauranter

Pølsekiosker

Pølsekiosker Posted on 15th september 2020

Noe som er en stor del av norsk kultur, er jo faktisk pølsekiosker. Uansett hvor det er du drar i Norges land vil du alltid finne en ikonisk pølsekiosk.

Trekroneren

I Bergen har du denne legendariske pølseboden. Her finner du faktisk et utvalg du ikke har sett maken til. Ikke bare kan du få reinsdyrpølse, men du kan også få den lengste pølsa vi noen gang har sett til salgs. Dette er det perfekte stedet for å ta seg en sein middag eller litt nattmat. Dette er en kiosk som har legendestatus i byen.

Snadderkiosken

I Kristiansand finner du Snadderkiosken. Det er alltid kø der, men de er flinke til å servere fort og kundene er alltid blide. Menyen er variert, og du finner garantert noe du kan like. Du finner pølser, burgere og dagens retter. I tillegg har de utrolig god milkshake som anbefales nesten uansett når på året du er der.

Syverkiosken

I Oslo har du den legendariske brakka Syverkiosken. De kan skryte på seg å selge en «hagle» som er to pølser i ei lompe og de har en rekke andre spesialiteter på menyen. Dette er ei bu du absolutt bør prøve deg på, for pølsene er herlige.

Det finnes jo selvsagt også en rekke andre pølsekiosker rundt omkring i Norges land. Du har jo de kioskene som Narvesen, 7-eleven og Deli De Luca, men de har ikke den samme sjelen som de ordentlige pølsekioskene som har blitt bygget opp fra bunnen av synes vi. Kanskje du vil starte en pølsekiosk med et lån uten sikkerhet eller? Det kan lønne seg!

Noe som er sikkert, er at vi får god konkurranse fra våre svenske og danske naboer som også er ekstremt glad i å spise pølser. Noe du burde prøve deg på er faktisk å lage en pølse i dansk eller svensk stil, da finner du fort ut hvor godt forskjellige ting er på ulike pølser.