Posted in Meksikansk mat

Meksikanske restauranter i Oslo

Meksikanske restauranter i Oslo Posted on 15th september 2020Leave a comment

Oslo har mange flotte restauranter, men inntil nylig var ikke utvalget så veldig stort når det kom til meksikansk mat. De siste årene har det imidlertid vært en oppblomstring av nye og spennende meksikanske restauranter i hovedstaden. Men hvilke av dem er egentlig autentiske, og viktigst av alt, hvor får du den beste meksikanske maten?

Coyo på Sørenga

Coyo ytterst på Sørenga tilbyr god utsikt, mye plass og hyggelig service, men maten oppleves så langt bare som sånn middels. Restauranten nær kaia og sjøbadet ligger helt ved siden av Hakkaisa, for den som er kjent i området. Det er etter hvert mange restauranter i dette området, fra burger til sjømat, og konkurransen er tøff. Stedet er idyllisk, men det er fortsatt litt å gå på når det gjelder kjøkkenet.

Du kan spise mye av den maten som har blitt populær i utlandet: gorditas, quesedillas, taquitos, og så videre. Kokken kommer visstnok fra Mexico og lager all maten fra bunnen av. Det gjør seg utslag i at det også finnes ganske mange retter på menyen som de fleste av oss neppe noen gang har hørt om.

Det beste på denne restauranten er smårettene, som serveres mer som tapas. Det er bedre å satse på disse enn på hovedrettene, som kan være litt både og. Unngå desserten, selv om du liker churros, for dette blir bare sukker og vel klissete – kanskje noe for barna, likevel?

El Camino på Frogner

El Camino er en enkel restaurant på Frogner som lager den mest populære maten fra Mexico, tacos og burritos. De har etter hvert også en annen filial, nær Barcode. Stedet oppleves som litt kantineaktig, systemet fungerer omtrent som på Subway, ved at du plukker ut de ingrediensene du vil ha etter hvert. Så betaler du til slutt per hekto, omtrent som på gamle øst-europeiske restauranter under den kalde krigen. Dette blir litt merkelig i Oslo i 2020, men det hadde vel vært greit hvis maten var god og billig.

Du får prøve mye spennende her, som skrei i mangosaus, eller biff i adobosaus. Problemet er at mye av smaken uansett blir blandet inn i for mye annet i tacoen, slik at det blir noe pregløst hvis du skuffer for mange andre ingredienser inn i tacoen. Det er også ganske dyrt for denne typen mat – vi snakker tross alt om fast food.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *