Posted in Norske topprestauranter

De beste restaurantene i Norge

De beste restaurantene i Norge Posted on 7th oktober 2019Leave a comment

Skal du gå på en av de aller beste restaurantene i Norge og få en fullverdig opplevelse, må du regne med å betale ganske mye, gjerne et par tusen kroner per person. Da ønsker du selvfølgelig å få med deg noe virkelig enestående og spektakulært. En god måte å enkelt finne fram til en topp restaruant er Aperitifs rangering, med vurderingen fra noen av de fremste matskribentene i landet. Men mye vil selvfølgelig avhenge av hvor du bor: hvordan finner du fram til den rette restauranten for årets måltid?

Geografisk spredning

Du skulle kanskje tro at det gastronomiske sentrum i Norge er Oslo, og det skal sies at Oslo-området har aller flest klasserestauranter i øverste prissjikt. Sammenlignet med folketallet er imidlertid ikke Oslo så dominerende som du kanskje skulle tro. Blant de beste restaurantene i Norge finnes nemlig flere i Bergen, Stavanger og Trondheim, og til og med noen i Nord-Norge – som De 4 rosers filialer i henholdsvis Harstad og Tromsø.

Det er vel få som kan bestride Maaemos plass som Norges beste restaurant, tettest fulgt av ærverdige Stadtholdergaarden. Her har vi det nye, friske, nordiske opp mot det klassisk elegante og franske. Men restauranter som Credo i Trondheim og Lysverket i Bergen holder så høy standard at de kan tenkes å utfordre disse enerne. Det sier sitt om nivået på gastronomien også i den såkalte «provinsen» i Norge. Du finner mer om alle disse restaurantene på disse sidene.

Blant restauranter som virkelig har tatt et steg de siste årene finner vi blant annet Ekebergrestauranten i Oslo. Lenge var dette en restaurant som bare hvilte på sin fabelaktige beliggenhet og serverte slapp hverdagsmat til gourmetpris. Nå har den imidlertid fått et betydelig løft og tatt steget opp i elitesjiktet.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *