Posted in Tapas og tapasrestauranter

Britisk mat

Britisk mat Posted on 21st mai 2020Leave a comment

Det finnes en rekke spennende typer mat der ute, en type mat som ganske mange av oss liker er nok britisk mat. Kan du komme på en rett som er spesielt britisk?

Joda, det har du rett i. Nemlig fish & chips. Det er få ting som er så godt som ordentlig god fish & chips. I denne artikkelen skal du få lære litt mer om noen andre gode britiske retter. Hvis du har lyst til å ta deg en tur til Storbritannia og prøve all den gode maten der, kan jo et lån fra nettavisen være aktuelt. Det er jo alltid greit å ha nok penger å bruke på ferie!

Hva bør jeg prøve?

Uansett hvilken nettside du er innom kommer du til å finne artiklerartikler om mat du bør spise når du er i Storbritannia.

Vi skal selvsagt finne noe vi også, men våre forslag blir kanskje enda litt mer bissare! Hvorfor ikke prøve seg på en oatcake i Staffordshire eller en frityrstekt sjokolade i Skottland.

Du kan også prøve en rekke ulike typer frokostmat. Crumpets er spesielt populære med både smør og syltetøy på.

Akkurat som i Norge så finnes det også lokale retter rundt omkring i landet. Derfor kan du for eksempel prøve deg på scouse i Liverpool (ja, det kommer fra det norske ordet lapskaus) eller du kan prøve deg på haggis i Edinburgh.

Visste du at det er forskjell på en skotsk frokost og en engelsk frokost? Det som er forskjellen er at den skotske frokosten blir servert med haggis, potetscone og skotsk oatcake, mens den engelske frokosten blir servert med blodpudding, bønner og poteter. Det finnes selvsagt lokale forskjeller, men det er jo alltid greit å vite hva forskjellen er.

Hva slags britisk mat er det du liker å spise?

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *