Posted in Tapas og tapasrestauranter

Delicatessen – spennende tapas i Oslo

Delicatessen – spennende tapas i Oslo Posted on 10th august 2019Leave a comment

Delicatessen på Grünerløkka er trolig den eldste tapasrestauranten i Norge, og kom i drift like før årtusenskiftet, noen år før tapasbølgen virkelig ankom landet. Senere har Delicatessen utvidet sin virksomhet, og har restauranter både på Majorstuen og på Aker Brygge.

Lunsj eller middag?

Det litt spesielle med Delicatessen er at du bare kan bestille bord til lunsj, ikke til middag. På kvelden må du altså bare ta sjansen på at det er bord ledig. Restauranten serverer tapas hele dagen, men kan også varte opp med ulike salater og smørbrød til lunsj. Her kan du med andre ord velge hvor spansk du skal være til enhver tid. Restauranten har fått svært gode skussmål av anmelderne, blant annet av den kjente duoen Salt & Pepper i DN, som er et veldig godt tegn.

Menyen

På menyen til Delicatessen finner du et godt utvalg av både fisk og skalldyr, kjøtt, oster og ulike salater og snacks. Torsk med ertepuré er nok en rett mange nordmenn kan kjenne seg igjen i, mens de hvitløksmarinerte villrekene er noe mer eksotiske på smak. I det hele tatt er det godt mulig å kombinere det norske eller internasjonale med det spanske, for eksempel gjennom en glasert ribbebit med rødkål, eller en miniburger surret i serranoskinke. Du finner selvfølgelig også alle de spanske spesialitetene som iberico-skinke og manchego-ost. Det meste av tapas koster rundt hundrelappen, så det går fint an å kombinere og spise seg mett.

Innredningen på restauranten er noe gammeldags, men trivelig. Det er enkelt sted å spise, men med en meny som viser at ledelsen har ambisjoner. Med litt god drikke til kan du få litt av et måltid.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *