Posted in Norske topprestauranter

Best i «utkanten» – Credo og Lysverket

Best i «utkanten» – Credo og Lysverket Posted on 26th juli 2020Leave a comment

Blant de aller beste restaurantene i Norge finner vi i dag også alternativer i Trondheim og Bergen. Best av disse er Credo i Trondheim og Lysverket i byen mellom de syv fjell.

Credo

Noe overraskende var det noe nær en skandale i Trondheim forleden, da Credo ble grundig undersøkt av Arbeidstilsynet. Det ble ikke noen straff til slutt, men det viser seg altså at det går an å jobbe for hardt for å få til den beste maten. Nå sier kjøkkensjefen Heidi Bjerkan at hun lært mye av dette, og vil endre sin praksis.

Maten på Credo er imidlertid fortsatt enestående, menyen består av et enormt antall småretter som serveres i rekkefølge, og koster 1 500 kroner. I tillegg kommer eventuelt en vinpakke på 1 300, hvis du virkelig har noe å feire.

Lysverket

Lysverket er en spennende vestlandsrestaurant som har blitt rost i selveste New York Times for såkalt «neo-Fjordic» mat. Det interessante her er i tillegg til den spesielle satsingen på fjordmat at dette er den mest rimelige topprestauranten i Norge. Du får for eksempel en topp bergensk fiskesuppe for 189 kroner, akkurat det samme som du betaler hvor som helst ellers.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *